איך נמנע פציעות בספורט?
פציעות בזמן פעילות גופנית הן לרוב שילוב של עצימות גבוהה מידי, טכניקה לקויה, עייפות יתר, חוסר שליטה במיומנות ולרוב מאופיינת כפציעת שימוש-יתר (OVERUSE).
ע"מ למזער את הסיכון לפציעה עלינו:
* בטיחות באימונים!!- נעליים מתאימות, אחיזה נכונה של המתח, קפיצות קופסא מותאמות, תשומת לב למפגעים, שמירה על הסובבים, לא לזרוק משקולות, עירנות סביבתית הם רק חלק מהסיבות לפציעות הנובעות מבעיות בטיחותיות!
1. לשמור על עצימות נכונה- במיוחד אצל מתחילים יש נטייה לעשות יותר מידי ומהר מידי. שמרו על עומסי עבודה המתאימים ליכולותיכם תוך סקרנות מתמדת ושאילת שאלות.
2. דעו את הגבולות- חולשות יש לכולם ויש לקחת אותם בחשבון בזמן האימון, יש לדעת איפה צריך להוריד משקל, איפה לנוח, מתי לודא עם המאמן שהטכניקה נכונה ולשאול שאלות. מודעות ושיפור חולשות הם מפתח להצלחת התכנית.
3. מנוחה- באופן כללי מנוחה לאחר אימון לוקחת בין 24-48 שעות, על כן יש להקשיב לגוף ולנוח לפי הצורך, תנו לגוף הזדמנות להתאושש ולהתחזק לפני שאתם ממהרים להגיע לאימון הבא. נוזלים חשובים ביותר להתאוששות. ACTIVE RECOVERY-התאוששות אקטיבית מומלצת למתאמנים מאומנים לשילוב בתוך תכנית האימון השבועית בתוספת יום-יומיים של מנוחה מוחלטת.
4. מוביליטי- גמישות, טווחי תנועה, נשימות, תרגילי עזר וחיזוק שרירי הליבה הם הבסיס לגוף חזק ובריא - וזאת התשובה הכי טובה שיש לי למי שרוצה למנוע את הפציעה הבאה.
5. סקיילינג- במיוחד בקרוספיט הוטמע המושג "סקיילינג" כלומר, יש את האימון כפי שהוא ויש את סולם תרגילי העזר אשר יובילו אותנו לביצוע התרגיל תוך הסרת קשיים ושיפור לאורך זמן. תפתחו אוזניים, עזבו את האגו בצד ותשאלו את המאמן לגבי "ההקלות" אשר ניתן לבצע לכל תרגיל.
6. הקשיבו לגוף!- כולנו מבוגרים, ולכולנו חייבת להיות אחריות על גופנו. אל לנו להסיר מהאחריות הזו ולהטיל את מלוא האחריות על תכנית המאמן. אף אחד לא יודע יותר טוב מכם אם התאוששתם מהאימון האחרון או אם ישנתם טוב בלילה... תדאגו לעדכן את המאמן אם אתה לא מרגישים 100% , דעו מתי להשאר בבית ולנוח או לבוא לאופן ג'ים ולעבוד על חולשות בעצימות נמוכה.
תנו לגוף שלכם לתקן את עצמו באופן טבעי לפעמים זה הטיפול הכי נכון.
לא ניתן למנוע 100% מהפציעות אך עם עירנות, אחריות, תכנית נכונה והנחייה מקצועית ניתן למנוע את הרוב.
שתהיה לנו שנה טובה, חזקה, מלאה הצלחות ורק בריאות!